1   - следећа страна 

05.10.2020.

"Дечја недеља" од 5.октобра до 11.октобра

ПОДЕЉЕНА СРЕЋА ЈЕ ДВА ПУТА ВЕЋА"

У дворишту школе, уз поштовање свих мера за заштиту здравља ученика и наставника,започет је први дан обележавање првог дана Дечје недеље под слоганом "Подељена срећа је два пута већа".Исцртавање бетонских плочника на тему "Добар друг".Уторак 6.10. Спортски дан

Среда,7.10.Прихватање различитости,одењенске радионице

Четвртак 8.10.Водимо рачуна о здрављу,Шта је КОВИД 19 и мере превенције и заштите.Предавања лекара на тему превенције и заштите,лекари из Института за јавно здравље ДР.Милан Јовановић Батут.

Петак ,9.10.Одељенско дрво, свако одељење ће засадити дрво у дворишту школе.


02.10.2020.

АКТИВНОСТИ ЦРВЕНОГ КРСТА

КАЛЕНДАР АКТИВНОСТИ ЦРВЕНОГ КРСТА

 ОШ „Доситеј Обрадовић“ у школској  2020/2021. години

 

 

 

МЕСЕЦ

 

ОПИС АКТИВНОСТИ

 

 

 

 

ОКТОБАР

 

 

  • реализација акције „Трка за срећније детињство“
  • прикупљање чланарине
  • реализовање Ликовно-литерарног конкурса

„За сунчану јесен живота“

 

 

НОВЕМБАР

 

  • прикупљње чланарине
  • упознавање деце са значајем акције

„ Један пакетић много љубави“

 

 

 

ДЕЦЕМБАР

 

 

  • реализација акције „Један пакетић много љубави“ у којој деца учествују прикупљањем играчака, књига и сл. а затим уручивању пакетића својим вршњацима који су социјално угрожени.
  • обележити 1. децембар - Дан борбе против АИДС-а уз предавања, пројекције, и разговоре о хуманим односима међу половима.

 

 

У складу са епидемиолошком ситуацијом, биће реализоване оне активности које не угрожавају здравље ученика, просветних радника и волонтера. (С.П.)

 

                                   Руководилац Црвеног крста                                                                                                                                                                                                        Жељка Младеновић

 


01.10.2020.

Правила понашања у школи

Видео материјал

 

Обавештавамо Вас да је у сарадњи Министарства здравља, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Института за јавно здравље

"Др Милан Јовановић Батут",Светске здравствене организације и УНИЦЕФ-а, припремљен видео материјал

(филм) намењен ученицима основних и средњих школа са кључним препорукама за безбедан боравак у школи.

Филм се може преузети на линку:   https://we.tl/t-P7WJ8BGFHj

 

 

   Школска управа Београд

 

 
 


28.09.2020.

Eвропски дан језика

Европски дан језика се обележава сваке године све масовније и све разноврсније, а све те манифестације наглашавају важност разноврсности језичког знања, наглашава се предност вишејезичности, указује се на неопходност превазилажења језичких препрека, које онемогућују зближавање људи исте друштвене средине. Тежи се побољшању комуникације и разумевања припадника малих и великих, матерњег и нематерњег језика. ош је стара латинска пословица “Колико језика говориш, толико људи вредиш.” (Quot linguas calles, tot homines vales.) јасно говорила о важности познавања страних језика. И овог 26. септембра треба подсетити да учење и знање више језика отвара више могућности за друштвени и економски ангажман људи, руши предрасуде и баријере међу људима, што доприноси лепшем и квалитетнијем животу свих грађана.

Идеално би било када би сваки човек уз свој материњи језик познавао барем још два страна језика. Један од њих би требало да буде енглески језик, који је данас готово неопходно познавати, невезано за узраст, професију или друштвени статус. Познавање енглеског језика у савременом свету све више постаје потреба, попут употребе универзалног језика. То је језик Интернета, језик компјутера, без њега се не могу обављати многи послови. 

Према актуелним статистикама само трећина одраслих у ЕУ говори два или више страних језика. Ипак 60 % ученика у вишим разредима учи најмање два језика. Предводници у учењу страних језика су Чешка, Финска, Холандија и Луксембург.

Занимљиво је да, упркос опште прихваћеном мишљењу, најраспрострањенији језик на свету није енглески него мандарински кинески, којим говори више од милијарду људи. То и није чудо кад се зна да га користе становници најмногољудније земље на свету – Кине.

Енглески језик, којим говори више од 500 милиона људи, је на другом месту, али је зато службени је језик у највише држава на свету.

Хинду језик је на трећем месту. Њиме говори 497 милиона људи и први је језик у Индији.

На четвртом месту је шпански језик. Њиме говоре становници скоро свих држава у Латинској и Централној Америци, а наравно и у Шпанији.

Руски језик је на петом месту. Један је од шест језика УН-а, а њиме не говоре само у матичној држави, већ и у Белорусији и Казахстану.
     European Day of Languages     http://edl.ecml.at/

У библиотеци Школе су ученицима, поред радионице неговања културе матерњег језика, свим ученицима првог разреда подељење чланске карте Библиотеке града Београда,Дечје одељење"Змај"и библиотеке Невен".


23.09.2020.

Правилно прање руку

Уз подршку Градског секретаријата за здравље ,Црвени Крст Чукарице у школи поставио едукативне постер плакате, за правилно прање руку,под насловом" Када и како прати руке"и Правилно прање руку".Плакати су поставњени и истакнути у холу школе и учионицама. 

 

 

1   - следећа страна 

 

 

Законом заштићено. Сва права задржава Ti Computers Solutions